43514688_542736079524960_6301655877313101824_n.jpg
43514688_542736079524960_6301655877313101824_n.jpg

Fagprat


SCROLL DOWN

Fagprat


 

Feminalen Fagprat

Lørdag 13. oktober 2018 kl 15:00 – 17:00. Foajéscenen - Olavshallen.

Når Feminalen går av stabelen 12.-14. oktober vil det være ett år siden #MeToo rystet verden, inkludert norsk musikkbransje. I samarbeid med Balansekunst inviterer Feminalen til fagprat om #MeToo, og spør: Hvordan har #MeToo påvirket norsk musikkliv, ett år etter? Har det egentlig skjedd noe som helst?

Vi har satt sammen et dyktig panel som skal prøve å gjøre oss litt klokere på nettopp dette.

Det blir også kunstnerisk innslag!

Paneldeltakere:

Ingrid Kindem: Komponist, musiker og musikkprodusent, og styreleder i NOPA og TONO

Anna Rødevand: Student ved Norges Musikkhøgskole, tidligere leder for studentutvalget ved Musikkhøgskolen, og nåværende studentrepresentant i NMHs styre.

Ståle Kvarme Tørring: Skuespiller, sanger og manusforfatter bosatt i Trondheim. 

Karoline Jermstad: Fakultetstillitsvalgt på Det humanistiske fakultet ved NTNU, og masterstudent ved Institutt for musikk

Rune Rebne (ordstyrer): Førsteamanuensis i komposisjon og Ph.d-kandidat ved Norges musikkhøgskole, styremedlem i Balansekunst, og initiativtaker og prosjektleder for jenteprosjektet ved NMH.

CC: gratis inngang

En mer detaljert beskrivelse av årets fagtema finner du her:

Ett år etter #metoo

Når Feminalen arrangeres i oktober vil det være ett år siden #metoo tok sosiale medier med storm. Under Feminalen 2018 følger vi opp fjorårets store snakkis og sosiale bevegelse, og spør: Har det skjedd noe ett år etter? Har bevegelsen ført til handling, og hva slags konsekvenser har #metoo ført til på arbeidsplasser og institusjoner? Hva har #metoo å si for musikkstudier og forskning? Mens noen mener #metoo har gått for langt, mener andre at det ikke er gjort nok.

Som så mange andre kreative bransjer, ble den norske musikkbransjen rystet av #metoo i 2017. Under oppropene #nårmusikkenstilner og #visyngerut, signert av mer enn 1400 kvinner, fortalte mange om sine opplevelser med trakassering, overgrep og uønsket seksuell oppmerksomhet på jobb. Med disse oppropene ble det klart for de fleste at det eksisterer en utbredt ukultur i musikkbransjen, og flere aktører lovet å sette inn passende tiltak.

Balansekunsts medlemsorganisasjoner signerte et opprop der de forpliktet seg til å "sette i gang tiltak i alle ledd" for å sikre at "alle som utdanner seg for å jobbe i norsk musikk- og kulturliv skal ha gode arbeidsforhold". Fagforbundene kom også på banen, og i november 2017 vedtok de nordiske musikerforbundene en resolusjon der de forpliktet seg til å jobbe aktivt for å bekjempe trakassering og maktmisbruk i musikkbransjen.

Under årets festival samler vi sammen noen sentrale aktører for å ta tempen på #metoo. I samarbeid med Balansekunst har vi invitert representanter fra ulike institusjoner som har sagt de skal ta grep for å snu ukultur i sin organisasjon. Disse vil prate om hvilke tiltak som er gjort, og hva som er status i dag, ett år etter #metoo.