Eventbilde_birubaby_oh.jpg
Eventbilde_birubaby_oh.jpg

2018


Program 2018

SCROLL DOWN

2018


Program 2018

Fredag:

lille sal:
18.30: dørene åpner

19.15: myrtoula

20.00: lil halima

21.00: linda vidala - Trass u/18 samarbeid

lokal bar:
23.00: KLUBB - dj soldal dj-sett (20 år)

Lørdag:

foajescenen:
15.00: FAGPRAT: #METOO - ETT ÅR ETTER

bar ingmar / cinemateket:
17.00: feminalen vors m/ akks-bingo!

Lille Sal:
18.30: dørene åpner

19.00: DEMO-VINNER: Nadia warholm

20.00: SHIKOSWE

21.00: Lekende lett

22.00: Myra

23.00: biru baby

Lokal bar:
23.00: KLUBb - sassy 009 dj-sett (20 år)

Søndag:

2 x Filmvisning på cinemateket:

18.oo: Matangi/Maya/M.I.A (18 år)

20.00: silvana - väck mig när ni vaknat (18 år)

 

Konserter og fagprogram er åpent for de under 18 år. Filmvisningene har 18-årsgrense. Klubb på Lokal Bar har 20-årsgrense. Billetter gjelder konsertprogram kveld.


43131622_1011020909097852_5630584786549473280_n.jpg

lørdag 13.oktober - lokal klubb

Sassy 009

Den kompromissløse elektronikatrioen Sassy 009 har rukket mye på sin drøyt halvannet år lange karriere. De har blitt nominert til Spellemannspris for debututgivelsen “Do you mind EP”, og har spilt konserter verden over - i London, København, på Trondheim Calling, Bylarm, South by Southwest i Austin, Texas, og Øyafestivalen.

På lørdagen under festivalen spiller Sunni og Tía fra bandet et rått DJ-sett på Lokal Klubb. De lover svett stemning og noen absolute dark hits fra diverse underetasjer av elektronikasjangeren. Husk deodorant og joggesko med god demping!

Feminalen er stolte av å samarbeide med Lokal Bar om årets klubb-program, byens desidert kuleste klubbscene. <3

CC: 0 kr med Feminalen festivalpass eller fredagspass. 60 kr i døra uten pass.

Lytt til Sassy 009 på Soundcloud

25.04.2018 Soldal13535_bw_web.jpg

fredag 12. oktober - lokal klubb

DJ Soldal

DJ Soldal er en av de virkelig spennende og mest karakteristiske DJene i landet for tiden, og på fredagen under årets festival spiller hun plater på Lokal Klubb!

DJ Soldal er en av kvinnene bak KOSO CLUB, som ble kåret til Årets Klubb 2017 av Natt og Dag. Hun produserer også egne remixer og mashups. Musikken hun spiller er rytmisk og bassdrevet – et nøye utvalg av eklektiske låter som hun knytter perfekt sammen til en rå helhetlig klubb-opplevelse. Soldal har uttalt til Junkyard: - For meg er klubb et magisk sted, et sted man glemmer det som er der ute, og føler seg både fri og ekstravagant.

Vi gleder oss til å danse inn i natten med Soldal!

Feminalen er stolte av å samarbeide med Lokal Bar om årets klubb-program, byens desidert kuleste klubbscene. <3

CC: 0 kr med Feminalen festivalpass eller fredagspass. 60 kr i døra uten pass.

Lytt til  Soldal på Sundcloud

43124698_1829431407133057_1096776476637790208_n.jpg

Søndag 14. oktober - Cinemateket kl 20.00

Silvana – väck mig när ni vaknat

Endelig på kino i Norge! I samarbeid med Cinemateket vises Silvana – väck mig när ni vaknat som en del av årets festivalprogram.

Svenske Silvana Imam har røtter fra Litauen og Syria, hun er beintøff feminist, åpent lesbisk en av Skandinavias absolutt største rapartister. Politiske og kompromissløse tekster har gjort henne til en markant stemme både på og utenfor scenen, og hun har blitt kåret til årets artist og årets tekstforfatter i Sverige. I Silvana – väck mig när ni vaknat følger vi Silvanas opp- og nedturer mens hun klatrer mot toppen av musikkbransjen, og når hun møter kjærligheten. Et portrett av en artist og privatperson, og den vanskelige balansegangen mellom de to.

Regissører: Mika Gustafson, Olivia Kastebring og Christina Tsiobanelis – Varighet: 1t 35m – Aldersgrense: 18 år

43122175_918878441636492_1363175173246681088_n.jpg

Søndag 14. oktober - Cinemateket kl 18.00

Matangi/Maya/M.I.A

Feminalen+M.I.A = sant! I samarbeid med Cinemateket og Another World Entertainment kan årets festival by på førpremiere på en av årets beste nye musikkdokumentarer -  filmen om den unike, provokative og banebrytende artisten M.I.A.

M.I.A. Matangi/Maya/M.I.A fanger Maya Arulpragasams fantastiske reise fra immigrant-tenåring i London til den internasjonale popstjerna M.I.A. Filmen er skapt med utgangspunkt i et stort utvalg av personlige opptak fra Maya selv og hennes aller nærmeste venner i løpet av de siste 22 årene. M.I.A. skapte seg en klipp-og-lim-identitet med inspirasjon fra hvert eneste hjørne på sin reise - en skissebok som blander hennes bakgrunn som datter av sin far i De Tamilske Tigrene, politikk, kunst, punk, hip hop og stemmen til et sterkt multikulturelt ungdomsopprop.

Regissør: Stephen Loveridge – Varighet: 1t 36m – Aldersgrense: 18 år

Foto: Jakob Landvik

Foto: Jakob Landvik

Fredag 12. oktober - lille sal

Lil Halima

Lil Halima fra Bardu i Troms er definitivt en multikunstner – hun synger, spiller fiolin og piano, hun skriver låter, produserer og driver med malerkunst. I fjor mottok hun Ungdommens motivasjonspris i Bardu for å ha utmerket seg spesielt som en allsidig og talentfull person innen musikk og kunst.

Det siste året har hun gjort seg bemerket som artist, og beskriver musikken sin som en blanding mellom indie og urban musikk, med rot i hip hop, og med afrikanske rytmer i horisonten.

Lil Halima har så langt hatt en lynkarriere. I 2017 ble hun oppdaget av Universal Music, og ble signert på Def Jam. I april 2018 debuterte hun med singelen "Abstract", og fulgte raskt opp med "Train", som ble strømmet 200 000 ganger på to uker. I oktober kommer debut-EP'en.

Under by:Larm i år ble Lil Halima trukket frem som en artist å følge med på. Det er vi definitivt enige i, og vi gleder oss til å se henne på Feminalen!

Med ungdommen i fokus denne kvelden er det kun servering utenfor konsertsalen i Olavshallen. Alle uansett alder er riktig velkommen til rå konserter og fest!  

Lytt til Lil Halima på Spotify

Foto: Reidar Engesbakk

Foto: Reidar Engesbakk

Fredag 12. oktober - lille sal

Linda Vidala

Årets fredag et viet ungdommen og Feminalen er stolte av å samarbeide med Trass u/18 om bookingen. Trass u/18 er en konsertserie for og av ungdom, og det ryktes at publikum pleier å ta helt av på deres konserter. Og det tror vi vil skje med denne rå dama på scenen:

Den Oslo-baserte rapperen, sangeren, produsenten og låtskriveren Linda Vidala har det siste året blitt omtalt som et skikkelig stjerneskudd.

Etter å ha blitt satt på kartet med låten "Emma" i 2016, fulgte hun i 2017 opp med en den mye omdiskuterte “Bængshot” (feat. KingSkurkOne), som ble nominert til Spellemannspris i 2017. I 2018 kom singelen “Fjernlys”, som har vist at Linda Vidala har et stort spekter å spille på.

Linda Vidala gir deg dansbar rap med både humor, “sass” og samfunnskritikk, og en bass som treffer rett i mellomgulvet. Som musikknyheter.no skriver: “Gi henne en scene med tak og hun vil løfte det”. Nå er hun klar for Feminalen!

Med ungdommen i fokus denne kvelden er det kun servering utenfor konsertsalen i Olavshallen. Alle uansett alder er riktig velkommen til rå konserter og fest!

Besøk Linda Vidala på Facebook

Lørdag 13. oktober - lille sal

41903707_237547336927138_1284347559699021824_n.jpg

Lørdag 13. oktober - lille sal

MYRA

Bergenseren Myra har med sin hviskende, uanstrengte rapping og lekende lyriske stil etablert seg som et sterkt navn i den norske rap-floraen. Leo Ajkics erklæring om at «Bransjen sover, men våkner snart» førte til øyeblikkelig by:Larm-booking. Singelen «Føler Meg Selv» ble Ukas låt på NRK P3 i februar. Dagsavisen omtalte Myra som «Dronninga av byen» etter opptredenen på Øyafestivalen, og Myras festivalsommer kan trygt sies å ha vært innholdsrik. Nå er hun klar for Feminalen!

Hør Myra på Spotify

LL_Red01_bw_web.jpg

Lørdag 13. oktober - lille sal

Lekende Lett

Lekende Lett er en bergensk duo som mikser klubb, hip hop, R’n’B og Miami Bass med helstøpte norske tekster. Bandet har kun sluppet fem singler, men har allikevel fått mye oppmerksomhet og varmet opp for Kjartan Lauritzen og Princess Nokia. Bandet har opparbeidet seg et rykte som mystiske, med et særegent lydbilde, og Tidal mener bandet kommer til å stå i bresjen for en ny bevegelse.

Lekende Lett vil gjøre vanlige ting fete, istedenfor å gjøre fete ting vanlige.

Besøk Lekende Lett på Soundcloud

Foto: Johannes Andersen

Foto: Johannes Andersen

Lørdag 13. oktober - lille sal

Biru Baby

Fra den bitende kalde vidda i nord kommer Biru Baby med sin bisarre stil og lekne sound. De har oppdaget at de er 100 prosent samiske og blander eldgammel samisk joik med akkurat det de synes passer. Og det funker! Resultatet har blitt kalt "Babymetal på syre". I mars ga de ut albumet ”Ancient Calls”. OnkelP har skrevet at han ikke vet om han er forelska eller livredd. Biru Baby!

Besøk nettsiden til Biru Baby
 

 
nadia_warholm.jpg

Lørdag 13. oktober

Nadia Warholm

Feminalens første demo-vinner noensinne ble Nadia Warholm. Hun er blitt en snakkis innenfor musikkmiljøet i Trondheim på grunn av sin sjelfulle vokal og retroinspirerte pop. Musikken har blant annet blitt plassert i samme gaten som Lana del Rey og Jessie J. 

Under årets Ut:Awards ble hun nominert til "Årets mest lovende artist" og ikke minst spår Adrresseavisen at hun kan bli "en av de store nye stemmene innenfor norsk popmusikk". Sjelen i musikken er til å ta og føle på, og med et knippe catchy riff og syngbare melodier, er det bare å komme seg på konsert!

Besøk Nadia på Facebook

 

 
ttd-single_press_bw_web.jpg

Lørdag 13. oktober

Shikoswe

Nora Shikoswe Hougsnæs, aka Shikoswe, sine luftige sanger kombinerer oppriktige tekster med catchy og flyktige melodier. Den Bergensbaserte 24-åringen ga ut EP-en «The Hour of the Body» i 2016. Første single «To The Dogs» fra det kommende debutalbumet, ble gitt ut tidligere i år. Dagsavisen beskriver Shikoswe som «en popsmed helt utenom det vanlige, med formidabel kraft i en stemme som paradoksalt nok framstår som tander».

Shikoswe spilte på Øyafestivalen i 2017 og Bergenfest i 2018. Hun har en stigende anerkjennelse som et av de mest l vende indie-prosjektene i landet.

Sjekk ut musikken hennes på Spotify: https://spoti.fi/2gwByo6

Foto: Eline Røverdatter

Foto: Eline Røverdatter

fredag 12. oktober

Myrtoula

Myrtoula Røe er et 19 år gammelt låtskrivertalent, som siden sjuårsalderen har uttrykt sine tanker og følelser gjennom egenskrevne låter. Siden den gang har hun fått mye erfaring ved å opptre på både store og små scener, og funnet ut at det er der hun trives best. Selv om hun ikke har gitt ut musikken sin enda, har oppmerksomheten rundt låtene hennes strømmet på den siste tiden. I høst er hun aktuell som support for Jarle Bernhoft. Sjangeren hun opptrer innenfor varierer mellom Soul, RnB og jazz-inspirert pop. Forbered dere på en følelsesladet konsertopplevelse når denne dama kommer til Feminalen!