festivalprogram.png
festivalprogram.png

New Pagefestivalprogram

SCROLL DOWN

New Pagefestivalprogram

PROGRAM 2019

FREDAG 01.11.:

19.00 - Dørene åpner

Demoartist: j00

Mall Girl

Izabell

Blood Command

Klubb fredag: DJ Clea

LØRDAG 02.11.:

15.00 Feminalen Fagprat - ung rekruttering

19.00 - Dørene åpner

Demoartist: TBA

Louam

Musti

Killdøden (SE)

Klubb lørdag: Adipop

Søndag 03.11.:

Filmsøndag: Feminalen-film: A Dog Called Money

Info:

  • 20års aldersgrense på konsertprogram fredag og lørdag.
  • Fagprat dagtid lørdag er gratis og åpent for alle aldre.
  • Filmvisning søndag er inkludert i festivalpass. Førstemann til mølla.
  • Ledsager med ledsagerbevis er velkommen.

Artister 2019:

blood command nett.png

BLOOD COMMAND

Blood Command er et band fra Bergen som gjennom sine 10 år har sluppet 3 album, 4 epér, spilt to ganger på Roskilde, tonnevis med festivaler og vært nominert til P3 Gull for årets hit. De har også fått utdelt  Spellemann for årets rock. I tillegg har de Spilt Donnington i England og turnert i Europa med band som Biffy Clyro, Comeback Kid og Rolo Tomassi for å nevne noen. Med sin selvtitulerte death pop musikk kommer de til Trondheim og Feminalen for å «rive hull i jorden» som de selv sier.  

izabell 1.png

IZABELL

Izabell ga ut sin første låt i 2015, etter å ha lagt mange år med dj, konsert, og festivaljobbing bak seg. Låten «Ka vet du» ble fulgte opp med ni radiolistede singler på NRK P3, to norgesturnèer og låter featured i filmer og serier som Skam, Haram og Psychobitch.  Hennes tilbakelente og særegne stil har satt sitt preg på både publikum og kulturen, noe som har resultert i låtsamarbeid med artister som Morten Abel, Karpe Diem, Thomas Dybdahl, Silvana Imam, Onkl P og Ary for å nevne noen. Låtene har variert fra hard rap over tunge beats til sår sang over enkle gitarriff. Izabell har siden dag èn vært en artist med stor bredde og har aldri vært redd for å utfordre verken seg selv eller sine lyttere. Da NRK i 2018 laget serien «Historien om norsk hiphop» ble Izabell en viktig representant for den nye generasjonen av norske rappere og hun figurerte i flere av episodene. Hun fikk også mye omtale i Øyvind Holens bok «Nye hiphop-hoder» hvor han bla skriver: «Etter debutsingelen «Ka vet du» og oppfølgeren «Kontroll» blir Izabell plutselig den mest kjente kvinnelige rapperen i Norge».

louam 1 .png

LOUAM

Louam er en R&b-artist og låtskriver fra oslo. Inspirasjon til musikken sin henter hun fra andre R&B-artister som Nao og Ella Mai, samt artister fra hennes oppveksten som TLC, Destiny`s child og Mary J. Blige. Fra å være tenåring med få bekymringer, til å plutselig være i tjueårene, danner bakteppet for reisen Louam tar lytterne med på i debutalbumet «Wreckless love». Albumet inneholder sterke og ærlige låter om kjærlighet, forelskelse, nostalgi, ærlighet, relasjoner og tilbakeblikk på tenåringstiden. Albumet er skrevet i samarbeid med flere talentfulle produsenter og låtskrivere, deriblant Alida, Siv Marit ‘INGA’ Egseth, Boxxes, Angus ‘Lowgan’ Trujillo, Thomas ‘JNS’ Jones og Moonshine.

MALL GIRL.png

MALL GIRL

Mall Girl er et ungt popband som er kjent for sitt energisk liveshow. Bethany Forseth-Reichberg på vokal, Iver Armand Tandsether på gitar, Eskild Myrvoll på bass og Hannah Veslemøy Narvesen på trommer. Denne firkløveren har ingen problemer med å hevde seg i rekka av unge norske band som bruker jazzbakgrunnen sin som fundament for cutting edge indie-pop. Inspirasjonskildene spenner fra åttitallspop til noise og matterock til indie, og er knyttet sammen av et lekent uttrykk og en frigjørende holdning til det å lage musikk. Fra å ha spilt sin første konsert i februar har det gått raskt fremover, og bandet er allerede booket til en rekke arrangementer, blant annet Trondheim Calling og Roskilde Festival.  I slutten av april lastet de opp låten “Slay Queen” på P3Urørt, og ble umiddelbart anbefalt av Urørtpanelet.

killdøden 3.jpg

KILLDØDEN

Killdøden består av Ingvill, Gustav og Erik, derav to svensker og en trønder. Sammen spiller de Melodi Grand Prix-punk. Ved oppstart bestemte de seg for at alle i bandet skulle synge, og alle skulle spille sine bi-instrumenter, noe som i dag har ført til et band som har opparbeidet seg en trofast følgerskare både i Norge og Sverige. I høst slapp de sin første dobbelt- singel “Pengar och jobb!” i egen regi. De spilte blant annet under Trondheim Calling 2019, og “Killdøden “Maxar Min Glad” på slutten av kvelden”, skrev Gaffa i sin oppsummering av bransjefestivalens høydepunkter, og rapporterte om allsang i køen utenfor stappfulle Moskus. Musikknyheter.no var tilstede og ga konserten 8/10 på skalaen.

61284517_701257216991023_243976330213851136_n (2).jpg

MUSTI 

 Musti er ung, lovende og har historier å fortelle som vi tror mange kommer til å lytte til i nær fremtid. Rapperen fra Tøyen, som er signert på Nora Collective, har allerede markert seg med sin selvsikre flow og presence. Nylig har hun vært support for svenske Cherrie på hennes turné #RnB4Utour, og skal blant annet spytte vers under den ferske Lairofestivalen i høst. I sommer gjorde hun Øyafestivalen og ryktene derfra sier at dette blir en rå konsertopplevelse på Lokal Bar i november! 

DEMOARTISTER 2019:

j00 nett.jpg

j00

j00 omtaler musikken sin som eksplosiv 3D -pop, også kjent som «mangefasettert popmusikk». Til tross for at j00 bare har gitt ut singlene «Hope j00 know» og «Make Me Feel Again» har de allerede rukket å spille på Bakkefestivalen, Øyafestivalens Klubbdag, og vært spillelistet på spotify, Urørt og NPS. «Med behagelig, jazz-inspirert vokal og elektronikk som kunne vært rapport rett LCD Soundsystem, er dette kroneksempelet på tekst-smart festmusikk!» skrev P3 Urørt om musikken deres. Høsten 2019 består av både UKA og Kvarteret for j00, og ikke minst kommer de til Feminalen!

DJ`S 2019:

adipop.png

ADIPOP

Adipop har spilt musikk i snart 6 år, blant annet rundt om i hele Norge, i London, Stockholm og New York.  Hun spiller en særegen blanding av afrobeat, dancehall, dembow, rnb, hiphop, klubb og bass. Adipop lager også egne editer og remixer og har blitt spilt på selveste BBC 1Xtra i England. I tillegg har hun laget en rekke mikser og radioshow for utenlandske undergrunnskanaler som tidligere Radar Radio, NTS Radio og Rinse FM. Dj'en har også fast residens på Diskoteket i Trondheim med konseptet Tropenatt. 

dj clea .png

DJ CLEA

Det tok Clea Herlöfsson 10 år med flittig dj`ing på Stockholms fremste undergrunns arenaer for å begynne å produsere sine egne melodier, noe som resulterte i drømmende rave euforismer og vintage synthesizertoner.
Siden den gang har hun sluttet et par dagtidsjobber (inkludert det å være en av Sveriges mest leste musikkspaltister, samt jobbe for Gilles Peterson) for å fullt fokusere på musikken.
Hun har blant annet gitt ut debut Ep`en «Fantasy» og oppfølgeren «Fiero» som begge har gjort det svært godt.